Samantha Stroombergen

Schrijfster Samantha Stroombergen wilde graag een website waarin haar boeken goed tot hun recht zouden komen, maar ze had nog een ander plan: blogs! Persoonlijke blogs afgewisseld met true crime, stukjes over taal, tips voor toekomstige schrijvers en updates over haar boeken.

Boeken

Samantha’s site kent twee soorten berichten: blogposts en boeken. Voor de boekenpagina’s heb ik een custom invulformulier gebouwd, waarin alle boekgerelateerde informatie kan worden opgenomen. Denk aan ISBN, verschijningdatum, en een link naar de boekhandel. Samantha kan deze info gemakkelijk zelf aanpassen, of een nieuw boek toevoegen.

Blogposts

Samantha’s blogposts zijn onderverdeeld in categorieën, die elk een eigen kleur en icoontje hebben. De blogposts zijn geïnspireerd op dossiers, met een soort paperclip rechtsboven en een lettertype geïnspireerd op typmachineletters.

Op de individuele blogpagina’s veranderen de achtergrondkleur, kopjes en header in de kleur die bij de betreffende categorie hoort. Zo is het voor de lezer gelijk duidelijk waar hij of zij zich bevindt.

Een blog in de categorie persoonlijk

In de blogposts kan Samantha YouTube-video’s, tweets en Instagram-posts embedden. Ook kan ze opmerkingen invoegen, die tussen de tekstvlakken door verschijnen als een soort persoonlijke overpeinzingen.

Als ze in de toekomst een nieuwe categorie blogposts wil toevoegen, kan ze daarvoor zelf een kleur en een icoontje uitkiezen. We maken voor deze website gebruik van de gratis icoontjes van FontAwesome.

Sociale media, google en mobiele apparaten

Natuurlijk is de website responsive, dus geschikt voor mobiele apparaten. Het menu verandert dan in een uitklapmenu, en de inhoud die op de desktop-site naast elkaar staat, schuift onder elkaar.

De site is geoptimaliseerd voor zoekmachines (SEO) en bij elke post is de mogelijkheid de teksten en afbeeldingen voor sociale media (denk aan het plaatje dat je bijvoorbeeld op Facebook ziet als je een link deelt) aan te passen.

Meer weten?

Bekijk de site van Samantha Stroombergen hier. Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan gerust contact met me op.