Blossom Books

De website voor Blossom Books was een groot project. De uitgeverij wilde onder andere een overzichtspagina met zoekfunctie voor hun boeken én hun auteurs, een onderwijsgedeelte met de boeken die geschikt zijn om op school te lezen, lesbrieven en leesfragmenten, maar ook een blog, een store locator, en actiepagina’s voor als er bepaalde boeken tijdelijk in prijs zijn verlaagd.

Ik bouwde de website zo dat de dames achter Blossom Books elk boek maar één keer hoeven in te voeren, zodat zij zich kunnen richten op waar ze goed in zijn: boeken uitgeven!

PS: De site is in 2020 geüpdate met de nieuwe huisstijlkleuren.

Boeken

Boeken, daar draait het natuurlijk allemaal om. Naast Pagina’s en Blogs heeft Blossom Books aan de achterkant een kopje Boeken, gekoppeld aan Categorieën en Thema’s. Op de boekenpagina wordt alle informatie ingevuld, zowel voor de gewone site, als, indien van van toepassing, de onderwijswebsite.

Boeken kunnen aan schrijvers worden gekoppeld, of vice versa. Deze koppeling werkt twee kanten op, dus zodra je een boek aan een schrijver toekent, verschijnt het boek ook op het schrijversprofiel. Makkelijk!

Aan de rechterkant kan de gebruiker filteren op thema en/of categorie. Op de onderwijswebsite zijn hier meer opties te vinden, bijvoorbeeld een vinkje voor enkel Nederlandse auteurs, en vinkjes voor het onderwijsniveau.

Onderwijs

Lezen op school moet, maar als het dan toch moet, laat het dan in ieder geval leuk zijn! Blossom Books wilde een onderwijswebsite waarop docenten kunnen zoeken naar thema’s die hun leerlingen zullen aanspreken. Ook de homepage en blogs op dit onderdeel van de website zijn anders. Maar dat wordt allemaal al snel duidelijk, want de steunkleur van het onderwijsgedeelte is niet mintgroen, maar donkerrood.

Echte Amerikaanse jongens, de onderwijspagina. Met bulletpoints voor docenten, en een pdf van de lesbrief om te downloaden.

Store locator

En dan wil je zo’n boek kopen, en niet via de linkjes die naast elk boek staan, maar bij een echte, stenen boekhandel. Die zoek je via de handige Store Locator.

Actiepagina's

Ook nieuw op de Blossom-site zijn de actiepagina’s. Blossom Books vroeg me of ik iets kon verzinnen, een pagina waarop boeken die in de aanbieding zijn, of boeken met een bepaald thema goed konden worden uitgelicht.

Ik bouwde een pagina-template waarmee de Blossom-dames heel makkelijk boeken kunnen selecteren, zodat deze onder een speciale actiebanner kunnen worden weergegeven. De link naar deze pagina is super makkelijk te verspreiden via de nieuwsbrief of sociale media. En is de actie ten einde? Dan kan de pagina zo worden verborgen.

Mobiele apparaten

Natuurlijk is de website ook geschikt voor mobiele apparaten. Zowel het reguliere menu als de filters zijn uitklapbaar, en het design van de website wordt aangepast aan het smallere formaat van de mobiele schermen.

Meer weten?

Bekijk de site van Blossom Books hier. Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem dan gerust contact met me op.